Montea ziet portefeuille op tien jaar verzesvoudigen op de beurs

Eén van de grootste logistieke vastgoedspelers verwacht aanhoudende groei van 100 miljoen euro per jaar

  • Montea, één van de grootste logistieke vastgoedspelers in ons land, is tien jaar op de beurs en kondigt voor 2017 en 2018 een verdere groei aan van 100 miljoen euro per jaar.
  • De vastgoedgroep zag haar portefeuille de voorbije tien jaar stijgen van 100 miljoen euro naar meer dan 600 miljoen euro, een verzesvoudiging.
  • Het Belgische vastgoedfonds toont zich vandaag, na tien jaar op de beurs, een voorstander van het strenge, conservatieve investeringsbeleid dat de Belgische vastgoedfondsen zichzelf opleggen.

De Belg investeert niet alleen maar in de typische klassieke baksteen, maar belegt ook overduidelijk in Belgische vastgoedfondsen. Dat merken de fondsen meer dan ooit aan hun forse groei, zo meldt Montea, één van de grootste logistieke vastgoedinvesteerders in ons land die vandaag tien jaar op de beurs is. Het vastgoedfonds kondigt niet toevallig vandaag een verdere groei van haar portefeuille aan met minstens 100 miljoen euro per jaar. Voor 2017 en 2018 zit er momenteel reeds 130.000.000 euro aan nieuwe projecten in de pijplijn.

                                                                                 ***

Tien jaar geleden brachten verschillende logistieke investeerders hun vastgoed samen in Montea, een nieuw beursgenoteerd vastgoedfonds. Met 100 miljoen euro aan vastgoed trok deze vastgoedspeler in 2006 naar de beurs, waarna het pijlsnel groeide. Montea zag haar portefeuille verzesvoudigen, van 100 miljoen euro bij de start naar meer dan 600 miljoen euro in 2016, wat neerkomt op een gemiddelde groei van 16 procent per jaar.

Na tien jaar op de beurs kondigt de groep voor 2017 en 2018 een verdere forse groei aan van 100 miljoen euro per jaar. Dat kan het doen, gezien het nu al zeker is van 130 miljoen euro aan nieuwe projecten in de pijplijn. Bovendien engageert de logistieke vastgoedreus zich ook om het succesverhaal verder te zetten met een EPS-groei (winst per aandeel) van 5 procent per jaar, en een jaarlijks dividendgroei van 3 procent over de volgende drie boekjaren.

“In die 10 jaar dat we noteren op de beurs van Brussel en Parijs hebben we de markt zowel op haar hoogtepunt als op haar dieptepunt gekend. Maar de Belgische belegger heeft onze opeenvolgende kapitaalverhogingen steeds ondersteund, wat ons de mogelijkheid heeft gegeven om een duurzaam groeiverhaal neer te zetten.”

Jo De Wolf, CEO Montea

Aanhoudend conservatief beleid

Montea is er alvast in geslaagd om haar gebouwen telkens voor 95% of meer bezet te houden. Vandaag is de helft van hun activiteiten in België, 25% in Nederland en 25% in Frankrijk. Na tien jaar op de beurs waarschuwt het vastgoedfonds, dat als één van dé referenties wordt beschouwd, nu voor de toenemende financiering met vreemd vermogen en de aanhoudende druk voor steeds scherpere rendementen. Montea pleit dan ook voor het aanhouden van een streng, conservatief investeringsbeleid binnen de Belgische vastgoedfondsen.

“Laten we die strenge, conservatieve lijn die we in België steeds gekend hebben ook vandaag nog altijd goed bewaken. Het is juist door dat beleid dat de Belgische vastgoedfondsen in tijden van crisis, de middelen beschikbaar hadden om internationaal te groeien.”  

Jo De Wolf, CEO Montea  

Montea viert vandaag haar tiende jaar op de beurs met een “belceremonie”, waarbij voorzitter van de raad van bestuur Dirk De Pauw de Brusselse beurs deze ochtend opent. Later op de dag kunnen we hiervan foto’s bezorgen.  

Praktisch

Maandag 17 oktober om 8u30.

Euronext Brussels, Markiesstraat 1, 1000 Brussel.

 

 

Contacteer ons
Christine De Glas Communications & Marketing Manager, Montea
Over Montea

Montea is gespecialiseerd in het ontwikkelen, het aankopen en het verhuren van logistieke magazijnen in België, Frankrijk en Nederland. 

Montea
Montea Comm VA
Industriezone Z III Zuid
Industrielaan 27 bus 6
BE-9320 Erembodegem (Aalst)